Nem fizet osztalékot a Mol?

Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója nem tartja kizártnak, hogy a vállalat nem fizet majd osztalékot tavalyi eredményéből.

A Mol Nyrt. konzervatív osztalékpolitikát folytat az idén, ami esetleg oda vezet, hogy a tavalyi eredmény után nem fizet osztalékot, írta szerdán a Reuters hírügynökség a Mol vezérigazgatójára, Hernádi Zsoltra hivatkozva.

- A felvásárlásokra alapozott konszolidáció kora, ahogyan egyes versenytársaink a konszolidációt elképzelik, véget ért Közép-Európában. A további konszolidáció partnerségeken és együttműködésen alapul majd cégek között, amelyek kiegészítik egymást - mondta Hernádi a hírügynökségnek nyilatkozva.

Hozzátette: a nemzetközi pénzügyi válság és horvát INA olajtársaságban való Mol-részesedés növelése nyomán a Mol igazgatótanácsa nagyon konzervatív osztalékpolitikát fog követni.

Arra a kérdésre, jelentheti-e ez azt, hogy az igazgatótanács azt javasolja majd a közgyűlésnek, hogy nem fizetnek osztalékot a tavalyi eredményből, Hernádi azt felelte, hogy "ezt a lehetőséget nem zárom ki". 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.