Nem dönt ma a Malév-közgyűlés

Február 10-re halasztotta a döntést a Malév keddre összehívott rendkívüli közgyűlése az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról, illetve az alaptőke leszállításáról.

Miután a többségi tulajdonos a döntések megalapozottsága érdekében a közgyűlés munkájának felfüggesztését indítványozta, a Malév keddre összehívott rendkívüli közgyűlése csak február 10-én hoz döntést - derül ki a társaság lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

A közgyűlés napirendjén személyi kérdések - döntés igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról és megválasztásáról -, illetve a légitársaság tőkehelyzetének rendezése szerepelt. Ennek lehetséges módja az alaptőke leszállítása, majd az alaptőke felemelése és a légitársaság alapszabályának ennek megfelelő módosítása.

Az Aeroflottal való együttműködés tervét a közleményben üdvözölte a légitársaság:ez a Malév számára - tőkeerős tulajdonosi háttérrel - hosszú távon pénzügyi stabilitást jelent, amelynek révén a Malév továbbra is a térség megbízható fuvarozójaként szállíthatja az utasokat.

- Nincs meglepetés, a oneworld légi szövetség nyomon követi a Malév életében bekövetkező változásokat, folyamatos a kommunikáció a magyar légitársaság és a szövetség képviselői között - közölte lapunkkal a oneworld szóvivője. Michael Blunt szerint a szövetség tagjai szabadon építhetnek kapcsolatokat szövetségen kívüli partnerekkel. A Malév - hasonlóan más oneworld-tag légitársaságokhoz - kétoldalú egyezmények alapján korábban is jó viszonyt ápolt az Aeroflottal, a két cég közötti együttműködés tehát komoly múltra tekint vissza.Igaz, a két légitársaság között nemrég szűnt meg a közös járatüzemeltetési szerződés (code-share) amelynek oka az volt, hogy a Malév elköltözött a Seremetyevó repülőtérről a Domogyedovóra.

 

Malév helyett Sólyom?
Malév-gép Ferihegyen. Valamivel tisztább a kép
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.