Nem csökken tovább az olajár

Csütörtökön reggel megállt az olajáresés és kisebb korrekció ment végbe, miután a múlt hét óta már 17 százalékkal csökkent az energiahordozó ára a rossz világgazdasági kilátások hatására.

Az északi-tengeri Brent hordónkénti ára augusztusi szállításra 57 centtel 61 dollárra emelkedett csütörtök reggel. A nyugati féltekén irányadó WTI olajfajta ugyancsak augusztusi kontraktusa 48 centtel 60,62 dollárra drágult. Az olajár a június 30-án elért 73 dollár feletti szintről, nyolc havi csúcsról hat egymást követő kereskedési napon keresztül folyamatosan esett. Idén eddig ez volt a leghosszabb árcsökkenési sorozat.

A korábbiaknál mégis szebb a jövő az olajpiacon?
The sunset is seen behind Isla refinery in Willemstad on the island of Curacao in this picture taken June 16, 2008. The ageing Isla refinery on this small Caribbean island, operated by Venezuelan state oil company PDVSA, faces growing complaints by r

Szerdán 4 százalékot meghaladó mértékben csökkent a kőolaj ára, főként annak hatására, hogy az Egyesült Államok stratégiai üzemanyag-tartaléka a vártnál is jobban nőtt a múlt héten, gyenge keresletet valószínűsítve éppen a nyári szabadságok, az amerikai autózási szezon idejére. Az olajár a tavaly július 11-én elért történelmi csúcsról (Brent: 147,50 dollár, WTI: 147,27 dollár) decemberre 33 dollár alá hanyatlott. Tavasz óta többnyire emelkedett, de a világgazdasági helyzet várt megszilárdulására alapozott fellendülési spekuláció júniusban alábbhagyott, mert a fejlemények nem támasztották alá azt a meggyőződést, hogy a gazdaság gyorsan felgyógyul a válságból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.