Nem csinál semmit az állami mobilcég

Az MPVI Zrt. mindaddig nem végez semmilyen tevékenységet, amíg nem nyílik meg a lehetősége megjelenni a mobilpiacon. A céget azonban nem szüntetik meg.

Nagymértékű költségcsökkentésbe kezd az állami mobilcég, amely el sem kezdhette a szolgáltatást, miután a bíróság végérvényesen visszavette a frekvenciáit, hiszen az árverést, amelyen ezt megszerezte, a Médiahatóság szabálytalanul bonyolította le.

Közleményben tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy a három állami vállalat, a Magyar Posta, azt MVM és a Magyar Fejlesztési Bank által alapított MPVI Zrt., kézhez kapta a Kúria 2013. február 26-án hozott ítéletét. – Az ítéletre tekintettel szükségessé vált, hogy a társaság működési költségeit közgyűlési határozatban racionalizálják és alakítsák át. Az MPVI Mobil Zrt. 2013. április 18-án megtartott közgyűlésén hozott határozata értelmében a vállalat menedzsmentje 2013. április 19-i hatálynappal megkezdi azoknak az intézkedéseknek a végrehajtását, amelyek révén jelentős mértékben csökkenti a működéséhez szükséges költségeket – írja a tárca közleménye. 

A közgyűlés döntése szerint, a társaság eredeti elképzelések szerint kialakított működése a Fővárosi Törvényszék ítélete következtében meghiúsult, ezért mindaddig, amíg a tulajdonosok nem döntenek arról, mit csinál a jövőben a cég, netán a mobilszolgáltatóként történő piacra lépés lehetősége ténylegesen meg nem nyílik, a társaság nem végez tevékenységet. A vállalat ez idő alatt a szükséges minimumra csökkentett költségekkel és az ehhez szükséges források biztosításával működik tovább – tájékoztatott a szaktárca.

Nem írták, de a közleményből az is következik, hogy a cég a működését egyelőre nem fejezi be, azt nem szüntetik meg, tehát a tulajdonosoknak vélhetően van elképzelésük arról, mihez kezdenek a leánycégükkel, netán feladatot is szánnak annak. 

A közgyűlés felhatalmazást adott az MPVI Mobil Zrt. menedzsmentjének, hogy kezdjék meg a tárgyalásaikat a dolgozókkal, egyúttal a még érvényben lévő szolgáltatási szerződéseit vizsgálja felül, az átalakításukra a szolgáltatók felé tegyen javaslatot.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.