Nem áll le a Masterplast, ismét fejleszt

Nem áll le a fejlesztési hullámával a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, építőipari szigetelőket gyártó Masterplast. A cég mintegy 1,4 millió eurós beruházást hajt végre káli gyártóbázisán, amelynek eredményeként elindítja az üvegszövetháló gyártását.

A tervek szerint 2013. második félévében kerülnek piacra a termékek. Az üzem 2014-re éri el teljes kapacitását, akkortól évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet háló előállítására lesz alkalmas. A gyár termelésének döntő részét európai uniós exportpiacokon tervezik értékesíteni.

A fejlesztés a tervek szerint 2013-ban mintegy 1,4 milliós, 2014-ben pedig már közel 2,8 millió eurónyi többletbevételt hozhat a cégcsoportnak az üvegszövet háló európai uniós országokba történő értékesítése.

A Masterplast párhuzamosan több beruházást valósít meg az idei 6,1 millió eurónyi tőzsdei tőkebevonásból. A társaság 1,6 millió eurós befektetéssel új polisztirolhab-gyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön. Jelenleg a gyártósor telepítésén dolgoznak a szakemberek és a tervek szerint a társaság szeptember második felében már az üzemben előállított termékekkel szolgálja ki vevőit.

Az ukrajnai Lembergben mintegy 1,4 millió eurós fejlesztéssel polisztirol lap gyárat hoz létre. Itt jelenleg a már megalapított gyártó leányvállalat telephelyének kiválasztása van folyamatban. A termelés várhatóan 2013. első félévében indul el az ukrajnai üzemben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.