Nem a Mol vette meg a horvát OMV-kutakat

A helyi Crodux nevű cég veheti meg az OMV 62 horvát benzinkútját – adta hírül az osztrák energiakonszern. Korábban a Mol irányítása alatt álló, piacvezető INA-t is esélyesnek tartották.

A Crodux nevű horvát cég veheti meg a 62 üzemanyagtöltő állomást üzemeltető horvát OMV Hrvatska d.o.o.-t - adta hírül az osztrák olajcég. Beszámolójuk szerint 1992 óta vannak jelen a horvát piacon. Töltőállomásaik számát illetően a piac 13 százalékát mondhatják magukénak.

Manfred Leitner, az OMV finomítás-kereskedelmi vezetője emlékeztetett, hogy az OMV hatékonyságjavítási stratégiája jegyében az elmúlt évek során eladták hasonló bosznia-hercegovinai és török részesedésüket, illetve egy román leányvállalatukat is.

A most bejelentett ügylet a versenyhivatali engedély után lép érvénybe.

A tavalyi év közepén elterjedt helyi hírek még a Mol irányítása alatt álló, 400 kútjával piacvezető INA-t nevezték a csomag legesélyesebb vevőjelöltjének.

Az OMV 2011 végén tett először utalást arra, hogy az ésszerűsítés jegyében eladhatja a térség egyes államaiban lévő kútláncait. Ennek kapcsán Magyarország is szóba került, de itt még ennek nyomán nem történt semmi látványos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.