Nem volt egyszerű ma Debrecenben kiflit venni

Vasárnap délután a debreceni Nagyerdei körútról indulok a Kossuth utcai Csokonai Színházba, s útközben egyetlen helyen sem sikerült kiflit vennem.

Normális esetben gyalogszerrel a malomparki Intersparba mennék, míg kocsival a város nyugati felén lévő Auchanba vagy Aldiba, de ezek most zárva vannak. Maradnak a kisboltok. Először a Hadházi utca elején lévő kisboltba mentem: nincs kifli, elvitték az összeset. Utána az Egyetem sugárúti kis abc következett, de a „kiflifelvásárló maffia" már ott is végzett. Indultam tovább: az Egyetem sugárút és az Ibolya utca sarkán van egy pékség, de zárva volt. Következett az Ibolya kocsma melletti kisbolt, de az is „csukva".

A bejárat előtt a tanácstalanságomat látva egy idős úr rám nevetett, kérdezte, mi a baj. Mondtam neki, hogy a vasárnapi zárva tartás a baj, mire megvonta a vállát, s azt mondta: látja, ez egy ilyen ország, semmit sem tudunk normálisan csinálni, például Mikuláskor nyuszinak öltözünk, húsvétkor meg télapónak.

Ezt az eszmefuttatást nem nagyon értettem, de tetszik. Eszembe jutott a Kossuth téri „kisteszkó", de oda hiába mentem. Beugrott a régi klasszikus, a Hatvan utcai nonstop. Nyitva is volt, de a kiflikészletnek annyi. Fáradtan értem el a színházig, s amikor az épülettel szemben lévő Ebesi Pékségbe beestem egy kávéra, a pulton mit láttam? Rengeteg kiflit. Debrecen, figyelem! Vasárnaponként kiflinap az Ebesi Pékségben! De a Kossuth utcaiba menjetek.

A Piac utcai zárva van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.