Nem veszik a becsődölt bankok eszközeit

Nem kellenek a befuccsolt Buda-Cash és Széchenyi Bank eszközei senkinek – legalábbis a jelenlegi kikiáltási árakon.

A kutyának se kellenek a Buda-Cash felszámolási eljárása során dobra vert vagyontárgyak – tudósít a Világgazdaság. Az egykoron az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank ügyfeleit kiszolgáló öt bankjegykiadó automata közül se a négy, 650 ezer forintért meghirdetett, se a 400 ezerért kiírt nem mozgatta meg a vevők fantáziáját. Az eszközöket január 1-jén hirdette meg a brókerház felszámolását végző állami Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft., amely újabb kiírást tervez.

Az ÉRB öt ingatlana se kelt el. Pocsajon egy korábban húsboltként üzemelő, jelenleg nem fűthető helyiséget kínáltak 1,8 millióért. 5,7 millióért nem bizonyult kapósnak a sokkal jobb állagú gáborjáni egykori ÉRB-kirendeltség se. 34 millióért nem talált gazdára egy öt éve üresen álló háromszintes, szaunával ellátott társasházi lakóház se. Egy üres debreceni telekre érkezett ugyan ajánlat, de a felszámoló kevesellte azt.

Nem sikerült túladni egy 3,1 millióért kínált, 2011-es, 25,6 ezer kilométert futott Ford Focus Kombin, illetve egy 2010-ben gyártott, 2012-ben üzembe helyezett, 62 ezer kilométert futott, 3,3 millióért kínált Ford Grand-C Maxon se. Igaz, mindkettőre érkezett ajánlat, de a felszámoló a jelölt „érdekkörében felmerült okból” elállt a szerződéskötéstől, a második helyezett pedig már túl keveset ajánlott.

A Széchenyi bankos flotta se kelendő

Ezúttal harmadjára próbálja elpasszolni a PSFN a tavaly bedőlt Széchenyi Kereskedelmi Bank három Honda, egy Volkswagen és egy Audi típusú személygépkocsiját. Az első pályázatot azért fújták le, mert tévesen nettó plusz áfában írták ki az eszközöket, pedig azok vásárlásakor nem igényelték vissza az áfát. Másodjára már helyesen, áfával, 31,7 millióért hirdették meg a flottát, de nem akadt rá vevő. Most február 19-ig 26,7 milliós ajánlat él.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.