Nem tántorítja el a Brexit az Angliába induló magyarokat

A Brexit-népszavazás eredménye sem vette el a magyarok kedvét attól, hogy Nagy-Britanniába költözzenek. Hiába bíznak a politikusok abban, hogy most hazacsábíthatják az ott dolgozó magyarokat, erre kicsi az esély - írja a Világgazdaság.
A voksolás után egy rövid időre csökkent azok száma, akik a brit munkalehetőségek irán érdeklődnek, ám mára már minden visszaállt a rendes kerékvágásba – mondta a lapnak Tanay Marcell, a külföldi munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Euwork ügyvezetője.

Aki pedig külföldre akar menni és megretten a Brexittől, nem marad itthon, inkább másik országot keres. „Egy informatikus a Brexit miatti bizonytalanság következtében Németországot választotta, pedig Angliába készült" – mesélte Tanay.

A Világgazdaság felidézi: az Oxfordi Egyetem mellett működő Migration Observatory szerint a múlt év végén 96 ezer magyar volt Angliában, ami duplája a 2011-es 50 ezres számnak. A kutatásokból és a hivatalos adatokból az sejthető, hogy ma már több mint 100 ezer honfitársunk élhet az Egyesült Királyság területén.

Problémát a Brexit amiatt jelenthet, hogy gyengül a font és romlik a brit gazdasági helyzet. Azok, akik rendszeresen küldenek haza pénzt Angliából, már most érezhetik a negatív hatásokat, hiszen a font nagyot esett az európai devizákkal szemben, vagyis kevesebbet ér az az összeg, amelyet otthon maradt családtagjaiknak utalnak.A Világbank legfrissebb adatai szerint tavaly 370 millió dollár küldtek haza az Egyesült Királyságban hosszabb vagy rövidebb ideig dolgozó magyarok - írja a lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.