Nem cserél már mosógépet Nyugat-Dunántúl

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban - közölte a tárca szerdán.
A régióban csütörtökön 12 óráig lehet még pályázatokat benyújtani.

A közleményben megjegyzik: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A tárca felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül történik.

Az Otthon melege program keretében meghirdetett, energia-megtakarítást eredményező mosógépcsere pályázat július 1-jén indult, elsőként a nyugat-dunántúli régióban.

A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek, ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. A pályázat beadása régiónként időben eltolva történik.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ. Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege.

A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energia, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást kell elérni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.