Nem akar kártyatermeket Józsefváros

Nem lesz kártyaterem a VIII. kerület területén – ez a lényege a Kocsis Máté vezette józsefvárosi önkormányzat közleményének. Utóbbit azt követően juttatták el lapunkhoz, hogy kedden a képviselő-testület rendkívüli ülést tartott az ügyben.

A helyhatóság sajtóosztálya azt közölte, hogy döntésük értelmében szigorítják a kártyatermek működésére vonatkozó szabályokat, vagyis mostantól „szinte egyáltalán nem nyílhat új terem Józsefvárosban”.

A közlemény cikkünk előzményét is részletezi: eszerint az önkormányzat a Népszabadság nyitással kapcsolatos kérdéseiből értesült arról, hogy a kerület több pontján is ilyen szalonokat hoznának létre. Ezek a tervek viszont ütköznek az önkormányzat még 2010-ben elfogadott vonatkozó – egyes területeken a kialakítást tiltó – rendeletének több pontjával. A helyhatóság úgy fogalmazott, hogy a „szabályokat megpróbálták, illetve megpróbálhatják kijátszani”. Ennek megakadályozása indokolta a szigorítást.

Mint írták: a testület ülésén heves vita alakult ki, az ellenzéki képviselők ugyanis kétségbe vonták a szigorítás szükségességét és azt, hogy ilyen tempóban kell elfogadni a módosítást. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.