Nehezen tér magához a kereskedelem

Az előző hónaphoz képest stagnált, az egy évvel korábbihoz viszonyítva pedig 4,6 százalékkal esett vissza a kiskereskedelmi forgalom.

A kiskereskedelmi forgalom volumene júniusban az előző hónaphoz képest lényegében változatlan maradt, mindössze 0,1 százalékkal mérséklődött májushoz képest a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a szerdán közzétett gyorsjelentésben. Júniusban éves összehasonlításban 4,6 százalékkal esett vissza a kiskereskedelmi forgalom a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, míg az első félévben 4,7 százalékkal volt alacsonyabb a bázisnál, ugyancsak naptárhatással korrigálva.

Májusban a kiskereskedelmi forgalom  a naptárhatásoktól megtisztított adatok alapján 4,8 százalékkal csökkent 2009 májusához képest, míg az előző hónaphoz viszonyítva 0,5 százalékkal mérséklődött a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Egy évvel korábban, 2009 júniusában 2,3 százalékkal esett vissza a forgalom, míg az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal emelkedett a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.