Negyvenötmilliárd forint 2648 vidékfejlesztési pályázatra

Hatezer vidékfejlesztési pályázatból 4577 számíthat arra, hogy pénzhez is jut, eddig 2648 kérelmet hagytak jóvá, a közösségek 45 milliárd forint támogatáshoz jutnak.

Az első támogatási időszakban mintegy hatezer támogatási kérelem érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott Falumegújítás-, és fejlesztés, a Vidéki örökség megőrzése, a Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése valamint a Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímekre.

A kérelmek feldolgozását az MVH befejezte, a jóváhagyott és támogatásra javasolt kérelmek száma 4577 - mondta Soproni Horváth Lajos szóvivő. A jogosultsági vizsgálatokat követően 1134 kérelmet elutasíottak, 191 kérelmet pedig az ügyfelek vontak vissza.

A helyi akció csoportok (HACS) által az egyes jogcímekre szétosztott támogatási források és a támogatás elnyeréséhez szükséges minimális pontszámok meghatározását követően támogatásra javasolt és az FVM által támogatási döntéssel jóváhagyott kérelmek száma 2648. A támogatott kérelmekkel több mint 45 milliárd forintot kötöttek le a pályázók. 

A támogatási döntés megszületését követően az MVH folyamatosan postázza az ügyfelek részére a támogatási határozatokat. A hatályos jogszabályok alapján ismét be lehet nyújtani támogatási kérelmeket 2009. november 20 és 2009. december 20 közötti időszakban, ezúttal a megvalósítás helye szerint illetékes leader helyi akció csoport munkaszervezeti irodájához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.