Négyszeres a jelentkezés a mosógép-támogatásra

A ma utolsóként Közép-Dunántúl számára megnyitott mosógépcsere-támogatási keret szokás szerint ott is néhány – két és fél – óra alatt lemerült. Mivel a szabályok szerint a zárást követő 24 óráig még be kell fogadni a pályázatokat, a félmilliárdos országos támogatási keretet közel négyszeresen túljegyezték.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon Melege Program mosógépcsere-alprogramja esetében 2015. július 15. napjával az utolsóként megnyitott közép-dunántúli régióban is felfüggeszti a pályázatok benyújtását a forrás kimerülése miatt – közölte az NFM.

Ennek megfelelően a régió lakosai 2015. július 16-án délelőtt 10:30-ig nyújthatják be pályázataikat. A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. Azok a sikeres pályázatok, amelyek a forrás kimerülése miatt nem részesülnek támogatásban, tartaléklistára kerülnek, és az újabb források rendelkezésre állása esetén válnak támogathatóvá.

A minisztérium köszöni az Otthon Melege Program ötödik, mosógépcsere-alprogramja iránti kiemelt érdeklődést. Az alprogramra beérkezett 40 ezer pályázat és az azt övező fokozott figyelem megerősíti a tárcát a lakossági energiahatékonyságot ösztönző munkája sikerében. A továbbiakban is folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lakossági energiahatékonysági programok hátterét biztosító források a jövőben is rendelkezésre álljanak – zárul a közleményük.

A térségi pályázatok megnyitása előtti tárcaközlemény szerint az 500 millió forintos eredeti országos keret 12 ezer felhasználó számára biztosít a vásárolt készülék energiahatékonysági mutatójától függően 25, 40 és 45 ezer forintos mosógép-vásárlási támogatást. A jelentkezők 40 ezres számából tehát közel négyszeres túljegyzésre lehet következtetni. Az abból a szempontból nem is olyan sok, hogy a keretek jellemzően 2-4 óra alatt fogytak ki, viszont a szabályok szerint a lemerülést követően még 24 órán át nyitva kellett hagyni a lehetőséget. Az eredeti pályázati ütemet feltételezve ebből akár hatszoros-tizenkétszeres túljelentkezés is adódhatna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.