Négyszeres túljegyzés a kincstárjegy aukción

Közel négyszeres túljegyzés után megemelt összegben értékesített hozamcsökkenéssel 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK a tavaly november eleje óta megszokott 50 milliárd forintos összegben vitt aukcióra 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. A 2014. március 5-én lejáró papírra az elsődleges forgalmazók 187,140 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be.

A 12 hónapos aukciókon a jegyzési érdeklődés az év eleje óta magas, az 50 milliárdos meghirdetésre benyújtott ajánlatok összege rendszeresen 120-180 milliárd forint között alakul. Az ÁKK ennek megfelelően 55-75 milliárd forint közötti összeget szokott értékesíteni a papírból.

A mostani aukción is 10 milliárd forinttal a meghirdetett összeg felett fogadott el ajánlatot az ÁKK és 60 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. Az aukciós hozam az előzőről 11 bázisponttal 4,55 százalékra csökkent, 6 bázisponttal a 12 hónapos lejáratra szerdán a másodpiacon kialakult 4,61 százalékos referenciahozam alá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.