Negyedével csökkenhetnek az önkormányzati fűtésszámlák Fejérben

Az RFV 1,3 milliárd forintos energiatakarékossági beruházást végez Fejér megyében. Az önkormányzati intézményekben akár 25 százalékkal csökkenhet a fűtésszámla.

A tőzsdén is jegyzett RFV Nyrt. 1,3 milliárd forint értékű energiatakarékossági beruházást végez Fejér megyei intézményekben, ennek eredményeként azok garantáltan 20,5 százalékos, de várhatóan több mint 25 százalékos megtakarítást érhetnek el az energiaköltségeikben - mondta Makra József, az RFV vezérigazgatója csütörtökön. A szerződést a Fejér megyei önkormányzattal kötötte meg a társaság, ahhoz a települési önkormányzatok tulajdonában lévő intézmények is csatlakoznak.

A projektre közös társaságot hoztak létre Fejér megyei Energiaszolgáltató Non-profit Kft. néven, amely az intézmények fűtési rendszerének vagyonkezelését és üzemeltetését végzi majd. Az RFV beruházó cége a hőtermelést építi ki mintegy 1,3 milliárd forintból. Az itt termelt hőt hosszú távú szerződéssel biztosítják az üzemeltető cég számára. Mint azt a vezérigazgató elmondta, az intézmények fűtési rendszereinek korszerűsítését az értékcsökkenési leírásból finanszírozzák. Az RFV hasonló konstrukcióban már 11 Veszprém megyei önkormányzati intézmény fűtéskorszerűsítését vállalta magára, és ott az energia megtakarítás eléri a harminc százalékot. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.