Négy napos munkahetek Győrött

Négy napos héttel igyekeznek kivédeni a cégek az elbocsátásokat Győrben. A Rábánál és a Graboplastnál is rövidített munkaidővel indul az új év.

A téli leállást követően két győri nagyvállalatnál is részben heti négynapos munkarendben kezdik el a jövő évet. A Rába és Graboplast is a piaci változásokkal indokolja a munkaidő csökkentését.

A jövő év április végéig tervezi a Rába Járműipari Holding, hogy különböző cégeinél más-más mértékben, de csökkentett munkaidőben tevékenykedik. Heti négy napot dolgoznak a Rába Futómű Kft.-nél Győrött, és sárvári alkatrészgyártó üzemükben is. Móri telephelyükön kevesebb műszakban, de heti öt napon át termelnek, a Rába Jármű Kft.-nél viszont harminchat órás lesz a munkahét. A vállalat vezetői a keresletcsökkenés miatt döntöttek a változások mellett.


Az ugyancsak győri Graboplast Zrt. is korlátozza a termelés 2009 első negyedében. Jancsó Péter elnök-vezérigazgató tudósítónknak utalt rá: az év végén heti hat napon át dolgoztak, teljesítették a megrendeléseiket. A speciális padlókat gyártó győri üzem januártól hetente négy napon át működik. Kecskeméti parkettagyáruk már a téli leállás előtt áttért a négy napos munkahétre.


Jancsó Péter szerint az intézkedés eredményeképpen – ha nem történik drasztikus változás a gazdaságban – elkerülhetőek lesznek az elbocsátások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.