Nátránt leváltották az adósságcsökkentő alap éléről

Visszahívták Nátrán Rolandot a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap irányító testületének elnöki posztjáról – tudta meg az Index.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte a lappal, hogy „az államháztartásért felelős miniszter 2012. november 12-i döntése értelmében 2012. november 15-i hatállyal megtörtént Nátrán visszahívása”. Helyette Zsarnóci Csaba, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára tölti be az elnöki posztot.

Az NGM volt helyettes államtitkárát azért kellett visszahívni az államosított magánnyugdíjvagyont kezelő alap éléről, mert posztja összeférhetetlen volt az Eximbanknál betöltött tisztségével. Korábban a Stop.hu írt arról, hogy Nátrán 2011. május 18. óta elnökli az alap irányító testületét, viszont 2012. június 15-e óta az Eximbank Zrt. vezérigazgatója is. A hatályos törvény alapján azonban az összeférhetetlenséget a felmerülést követő öt napon belül kell bejelenteni, és tizenöt napon belül kell megszüntetni.

Amennyiben az összeférhetetlenségi ok megszüntetésére tizenöt napon belül nem kerül sor, az elnököt az államháztartásért felelős miniszter visszahívhatja. Ez történt most meg Nátrán Roland esetében, igaz, csak hónapokkal később.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.