Nálunk a második legolcsóbb a gáz

22 uniós fővárosból Budapesten a második legolcsóbb a lakossági gáz – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal friss kimutatásából. Az áram esetében a helyzet nem ilyen jó, egy kétkeresős család áram- és gázköltség-terhei csak Bukarestben magasabbak.

21 EU-s főváros és Belgrád körében Budapesten a második legolcsóbb a lakossági gáz - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült felmérésből. A gáz csak a román főváros lakói számára olcsóbb ebben a körben. A vásárlóerőhöz képest mért 13. helyezés alapján az alsó-középmezőnybe tartozunk. Nálunk is könnyebb a gázt kifizetni Bécsben, Berlinben, Dublinban, Amszterdamban, Párizsban, Bukarestben, Brüsszelben, Londonban és Luxemburgban.

Áram tekintetében a helyzet kissé kedvezőtlenebb: augusztusban Budapest a 23 mért főváros közül a hatodik legolcsóbbnak számított, alacsonyabb nálunk - a gázár-listán nem szereplő - Helsinki, valamint Varsó, Zágráb, Bukarest és Belgrád áramára. A fizetésekhez képest Budapest már az ötödik legrázósabb hely, nálunk csak Berlin, Prága, Lisszabon, Bukarest lakossága nyögi nehezebben az áramszámlát.

Egy kétkeresős háztartásra vetített, összesített gáz- és áramköltségek tekintetében viszont aggasztó a helyzet: Budapest családjaihoz képest a felmért húsz (Helsinkit és Belgrádot nélkülöző) főváros-listán csak Bukarest lakói élik meg nehezebben a háztartási energiaköltségek kifizetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.