Nagyot robbantott a Flextronics

Ötéves rekordot döntött tavaly a Felxtronics Magyarország, a március végén zárult pénzügyi évben a konszolidált árbevétel elérte a 2,2 milliárd eurót. Ez 53 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A cég mérleg szerinti eredménye 17, míg üzemi eredménye 13 millió euró lett, mindkét adat növekedés az előző évhez képest.

- A magyarországi cég termelte a teljes csoportszintű bevétel mintegy tíz százalékát, s ebben komoly része van a hazai munkavállalóknak – mondta Hetényi Márk, az elektronikai bérgyártással foglalkozó cég pénzügyi vezetője. A tárgyévben a Felxtronics csoport tizenkétezer embernek adott munkát, nem számítva a gazdasági multiplikátor hatást – tette hozzá a vezető, ez pedig egy év alatt 47 százalékos növekedés. A cég ehhez állami támogatást nem vett igénybe. A bérelt munkaerő aránya 15-20 százalék.

Hetényi Márk a növekedés okát abban jelölte meg, hogy a négy hazai gyáregységben (Budapest, Sárvár, Tab, Zala) komplex szolgáltatást tudnak nyújtani, azaz a gyártáson túl tervezést, logisztikai szolgáltatásokat és magas rendelkezésre állású termékek kivitelezését, valamint szervízszolgáltatásokat és pótalkatrész-menedzsmentet is biztosítják az ügyfeleknek.

A Flextronic Temesváron, Lengyelországban, Ukrajnában és Ausztriában is rendelkezik kapacitásokkal a térségben, de ebben a mezőnyben a magyar egységek növekedése kiemelkedő.

Az elektronikai bérgyártás Magyarországon a GDP 15 százalékát és az export közel harmadát adja. A magyar beszállítók arányát a cégvezető öt és tíz százalék közöttire jelölte meg, ez termékcsoportonként változik. A legnagyobb növekedést az okostelefonok és a számítástechnikai eszközök terén tapasztalták.

A cég az idei várakozásairól nem közöl információt, de az idei pénzügyi évre stabil árbevételt és létszámot várnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.