Nagyon sok szőlőt vinne a Tokaj Kereskedőház

A Tokaj Kereskedőház Zrt. az idén 100 ezer mázsa szőlő felvásárlását tervezi, a legalacsonyabb kilónkénti árral számolva - az előírások szerinti legnagyobb termésmennyiség értékesítése esetén - a minimális termelői árbevétel várhatóan meghaladja a hektáronkénti 1,1 millió forintot - közölte a cég hétfőn.

Az állami borászat az idén a korábbi évekhez képest is további részletességgel differenciált felvásárlási árakat állapított meg a szőlő egészségi állapota és a must cukortartalma alapján.

A Tokaj Kereskedőház Prémium Termelői Programjához csatlakozó termelők akár 400 forintos kilónkénti áron is értékesíthetik a magas minőségű, késői szüretelésű borok alapanyagát. A programban szigorú szabályokat kell betartaniuk a szőlőművelés, a növényvédelem terén, valamint a szüret során, és legfeljebb 70 mázsa szőlőt termelhetnek hektáronként.

A nagy mennyiségben felvásárolt, könnyű, gyümölcsös borok jó minőségű alapanyagáért is a tavalyinál magasabb, 140-150 forintos kilónkénti árat fizet a kereskedőház.

Az első osztályú aszú kilójáért 2500, míg a másodosztályúért 2000 forintra számíthatnak a termelők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.