Nagy vadak szaglásznak a varsói tőzsde körül, de idén aligha adják el nekik

Valószínűleg nem tudják lezárni az idén a lengyel értéktőzsde (WSE) eladását - mondta kedden a lengyel kincstárügyi miniszter.

Nem kerül aláírás ebben az évben a varsói tőzsde értékesítéséről szóló szerződésre. A kincstárügyi miniszter, Aleksander Grad szerint azzal, hogy az ajánlattétel benyújtásának határidejét november 6-ig meghosszabbították, valószínűvé vált, hogy az eredeti tervekkel ellentétben az idén már nem történik meg az eladás.

Eredetileg szeptember 25-ig lehetett volna végső ajánlatot tenni a varsói értéktőzsdére. A határidőt először október 28-ig, majd november 6-ig tolták ki.

A tender második körében három ajánlattévő maradt: a Deutsche Boerse, a NASDAQ OMX, a NYSE Euronext és az LSE, de az utóbbi később visszalépett a pályázattól. A privatizációs kiírás 51 százalék értékesítését irányozza elő egy stratégiai befektetőnek és összesen 23 százalékos részvénycsomagot a WSE tagjainak. Amennyiben az utóbbi csoport nem használja ki teljes egészében a kvótát, a stratégiai befektető 73,82 százalékig növelheti részesedését.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.