Nagy üzlet a hazai agráripari gépgyártásban

Hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötött a német-amerikai Welger cégcsoporttal a Hantech Zrt.

A tegnap aláírt megállapodás értelmében a magyar cég bálázógépeket és azok részegységeit szállítja partnerének - írja a Napi.hu. A csornai székhelyű vállalkozás tulajdonosa, Zelenka Pál elmondta az internetes gazdasági lapnak, hogy az elkövetkezendő hetekben ötven prototípust készítenek, majd ezt követően idén augusztusban indulhat a sorozatgyártás.

A mezőgépgyártásban eddig is jó eredményeket produkáló Hantech vezetője a szállítások nagyságáról egyelőre nem akart részleteket elárulni, csak annyi jelzett: biztosnak látszik, hogy évente akár több millió eurós bevételre tehetnek szert a részegységek exportjából.

A patinás, másfél százados hagyományokra visszatekintő német-amerikai cég a Lely csoport tagjaként a kontinens egyik vezető mezőgazdasági gépgyártója. A Hantech csoporthoz tartozó Közlekedési Műszergyártó Zrt. (KMGY) tavaly a cseh Zetorral írt alá szerződést korszerű digitális műszerfalak szállításáról. A cégcsoport tamási gyárában pedig többféle mezőgazdasági részegységet gyártanak német, holland és lengyel megrendelésre.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.