Nagy pusztítást végzett a bankrobbantó

Az épületben és a lakásokban 26,5 millió forint kárt okozott a hétfő hajnali bankrobbantás, de a CIB-fiókkal együtt a számla ennek a többszöröse is lehet. Megsérült a társasház szerkezete is.

Nemcsak a CIB Bank fiókjában, hanem az annak helyet adó társasházban is jelentős károkat okozott a hétfő hajnali budapesti robbantás. Az épületet biztosító Aegon Magyarország szerdára végzett a felméréssel, a homlokzaton és a közös területeken kívül húsz lakásban keletkezett kisebb-nagyobb kár, főként a vakolat sérült, és a teraszokon több helyen megrepedt a burkolat.

A társasházi épületben a legnagyobb kár a teremgarázsban, a bankfiók mögött keletkezett. A garázsban egy vízszintes tartógerenda, amelynek fontos statikai szerepe van, meghajolt és berepedezett. Az elsődleges feladat a gerenda megerősítése volt: a szakemberek aládúcolták, és megkezdődtek a helyreállításhoz szükséges statikai vizsgálatok.

Az épület homlokzatán a mészkőburkolat a harmadik szintig sérült, megrepedezett. Ennek helyreállításához fel kell állványozni az épületet. A robbanás következtében kitört üvegek pótlását a biztosító szolgáltató partnere azonnal megkezdte, ezt csütörtökre teljesen be is fejezi – derül ki a közleményből.

Az előzetes kárfelmérés alapján az épület szerkezetében összesen körülbelül 25 millió forint kár keletkezett, a lakásokban felmért károk összege eléri másfél millió forint. Ezekben a számokban pedig még nincsenek benne a CIB fiókjában, illetve a csak kisebb mértékben, de szintén megsérült Budapest Bank egységében okozott károk - mivel ezeket nem az Aegon biztosítja. A bankfiókokban keletkezett károk valószínűleg további több tízmillió forintra rúgnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.