Nagy menetelésbe kezdett Kínában a Nissan

Csaknem a duplájára növeli kínai gyártókapacitását a következő években a Nissan. A japán autógyártó jelenlegi 670 ezres darabszámot 1,2 milliósra tornássza fel 2012-re - írja a BBC internetes kiadása.

Carlos Ghosn 10 százalékos piaci részesedést célzott meg
Carlos Ghosn

Korábban egymilliós összkapacitásról szóltak a hírek. A beruházást a Nissan kínai sikersorozata indokolja, a cég a maga mögé utasította a Toyotát az eladási statisztikában és ezzel a legkelendőbb japán márkának számít Kínában. Carlos Ghosn, Nissan vezérigazgató cége új, Zhengzhouban lévő, városi terepjárókat gyártó üzemének avatóján hangsúlyozta, hogy tenni is kell, és tesznek is annak érdekében, hogy hosszú időre kibéreljék maguknak a dobogó legfelső fokát.

Az idén 860 ezer darabos forgalommal számoltak a világ legnagyobb autópiacán, s ez minden bizonnyal teljesülni is fog, hiszen augusztus végéig már 660 ezer Nissan kelt el a kereskedőknél. A összes japán márka együttes piaci részesedését 20 százalékra becsülik, s a Nissan 10 százalékos részarányt szeretne kihasítani magának. Ennek teljesítésében - Ghosn reményei szerint - a helyi Dongfeng autógyártóval közös vegyesvállalatuk is oroszlánrészt vállal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.