Nagy öröm a Sonynál

A japán Sony kikerülni látszik a pénzügyi mélyrepülésből, ami elsősorban a Playstation 4 sikerének tudható be.

Hosszú idő után végre örülhet a Sony vezetése. A japán elektronikai ipari óriás az első üzleti negyedévében (április és június között) megkétszerezte üzemi eredményét. A cég ugyanis 69,8 milliárd jen (680 millió dollár) profitot hozott össze ezen a mérlegsoron szemben az elmúlt év ugyanezen időszakában mért 35,5 milliárd jelennel.

A jókedv különösen azért magyarázható, s ebből alighanem a részvényesek sem maradnak ki, mert az elemzők csupán 16,6 milliárd jenre számítottak. Ezzel a vállalat igencsak komoly meglepetést okozott – írja a Reuters. Mindezek mellett az Sonynak a forgalomra sem lehetett panasza, hiszen az 1810 milliárd jenre ugrott a tavalyi 1710 milliárdról.

A vállalat jelentése szerint a bővülés meghatározó részben a nagy újdonságnak, a Playstation 4-nek köszönhető. A piaci bevezetés nagyszerűen sikerült. Nem követték el azokat a hibákat, mint az előző generációs játékkonzol bevezetésekor, ami után – az értékesítés terén – szinte végig kapaszkodniuk kellett a Microsoft Xbox-a után. Most az amerikai konkurens előtt járnak, s a játékok ellátottsága is jobbnak tűnik, mint az új generációs Xbox esetében.

Ezzel együtt a cégnél maradéktalanul nem lehetnek boldogok. A szokásos problémák most is felütötték fejüket: az egész évre vonatkozó TV- és okostelefon-értékesítési terveiket ugyanis kénytelenek voltak csökkenteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.