Nagy nap a mai - holnaptól már magunkra keresünk

Nagy nap a mai miután ma érkezett el Magyarországon az adószabadság napja– írja a 444.hu. Ez a dátum azt jelzi, hogy egy átlagos munkavállaló meddig dolgozik azért, hogy az évesített összes keresetéből az államnak járó terheket kifizesse. E szerint, ha "tömbösítenénk" az egy évi jövedelmet, akkor január 1 és július 16 közötti időszakban megtermelt rész az államot illeti. 

Az adóterhektől is függően igencsak eltérő, hogy melyik országban mikor jön el ez a nap. Cipruson például az adószabadság napja már március 21-én beköszönt, Írországban és Máltán április 28-án, az Egyesült Királyságban május 12-én, Bulgáriában május 18-án, Spanyolországban pedig június 12-én. Horvátország és Lengyelország is jobban áll, előbbi államban június 13-án, míg utóbbiban június 14-én jön el a nagy nap.

Az év második felére Magyarország mellett már csak 6 európai országban esik az adószabadság napja: Romániában július 1-re,
Németországban július 11-re, Görögországban július 14-re, Ausztriában július 25-re, Franciaországban július 28-ra, Belgiumban pedig augusztus 6-ra - írja az oldal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.