Nagy-Britanniában bővít a Huawei

Kétmilliárd dolláros beruházással tovább bővítené brit gyártósorát a mobilhálózati berendezéseket gyártó kínai Huawei.

Kétmilliárd dolláros nagy-britanniai beruházással folytatja európai terjeszkedését a világ második legnagyobb mobilhálózati berendezéseket gyártó vállalata, a kínai Huawei – közölte a cég.

A bejelentést megelőzően Londonban találkozott David Cameron brit miniszterelnök és a Huawei alapító vezérigazgatója, Zsen Csengfej (Ren Zhengfei).

Ezt követően bejelentették, hogy a Huawei öt év alatt további kétmilliárd dollárt fordít üzemépítésre és alkatrészbeszerzésre a szigetországban.

A Huawei jelenleg 800 főt foglalkoztat az Egyesült Királyságban. Számuk a beruházással párhuzamosan 2017-ig 1 500 főre növekedhet.

A Huawei kétmilliárd dolláros befektetési vállalásából egymilliárd dollárt meglévő technológiai és pénzügyi központjainak fejlesztésére és egy új innovációs központ létrehozására fordítja. Egymilliárd dollárból alkatrészeket és részegységeket kíván beszerezni.

A Huawei Európában 7 ezer, világszerte több mint 150 országban 146 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A cég 2009-ben 21,8 milliárd, 2010-ben 28 milliárd, tavaly 34 milliárd dollár árbevételt ért el. Tavalyi nyereségük 1,7 milliárd dollár volt. A Huawei idén 15 százalékkal tervezi növelni értékesítési árbevételét.

A Huawei 2009 óta a magyarországi Európai Ellátó Központjában (ESC) összeszerelt termékeivel látja el a teljes európai térséget, valamint az észak-afrikai és a közel-keleti országokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.