Nádudvar: magyar sajtok orosz piacra

Orosz piacokon kívánja a magyar sajtokat népszerűsíteni és értékesíteni a kizárólagos magyar magántulajdonban lévő Sajt-Kalmár Kft. - az oroszországi lehetőségekről magyar-orosz üzletember találkozó keretében tájékozódtak a szakemberek hétfőn Nádudvaron.

Spisák Tamás, a cég ügyvezetője elmondta: a tervezett orosz export további 20 embernek biztosítana munkát a jelenleg 63 saját alkalmazottal működő és 25 vállalkozóval kapcsolatban álló cégnél.

Az árbevételük tavaly 4,1 milliárd forint volt, az idén 5 milliárdra tervezik növelni, s ennek eléréséhez az idén mintegy 10 millió liter tejből készítenek a Hortobágy termékcsaládhoz tartozó sajtot - tette hozzá.

Spisák Tamás elmondta azt is, hogy a sajóládi központú, Nádudvaron telephellyel rendelkező vállalkozás tavaly 70 millió forint eredményt ért el, idei eredménytervük megközelíti a 100 millió forintot.

A tehéntejből és magyar racka juh tejéből előállított Hortobágy sajtcsalád 90 százalékát itthon, magyar kereskedelmi láncokon keresztül értékesítik, 10 százalékot pedig Szlovákiába és Romániába szállítanak - ismertette a cégvezető.

A hungaricumoknak számító termékeik exportját mindkét országba növelni szeretnék, s mielőbb meg kívánnak jelenni az orosz piacokon - fűzte hozzá.

A hétfői nádudvari találkozón - amelyen az Orosz Föderáció magyarországi kereskedelmi képviseletének, az orosz kereskedelmi és iparkamarának, a FÁK Üzleti Klubnak és a hajdú-bihari önkormányzatnak a képviselői is részt vettek - elmondták: 2-3 hónap múlva Oroszországban a leendő potenciális partnerekkel folytatják a megbeszéléseket, s várhatóan már akkor regionális keretszerződéseket is aláírnak a magyar sajtok exportjáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.