Na hol drágul legjobban az élet Európában? Hát nálunk

Egész Európában növekedett az infláció mértéke, mégis a magyar fogyasztói árak növekedése kirívóan magas az EU-átlaghoz képest.

Az euróövezetben az éves infláció 2,6 százalékra emelkedett augusztusban a júliusi 2,4 százalékról, míg 2011 augusztusában a ráta 2,5 százalék volt – számolt be az Menedzsment Fórum.

Az Európai Unió egészében nézve az éves infláció 2,7 százalékra emelkedett a júliusi 2,5 százalékról, amíg az előző év azonos időszakában 3 százalékot mért az Eurostat.

Ahogy korábban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva megírta az Mfor.hu, 6 százalékra emelkedett az éves magyar infláció augusztusban. Az Eurostat által közzétett harmonizált fogyasztói árindex szintén 6 százalékos emelkedést jelez a nyolcadik hónapra.

Utánunk a következő országokban drágult a legjobban az élet: Ciprus (4,5 százalék), Észtország (4,2 százalék), valamint  Szlovákia (3,8 százalék). A legkisebb inflációs rátát pedig Svédországban (0,9 százalék), Görögországban (1,2 százalék) és Lettországban (1,9 százalék) mérték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.