MVM Paksi Atomerőműre változott az atomerőműcég neve

Közel 21 milliárd forintra rúgó teljes tavalyi nyereségét kifizeti anyavállalata, az állami Magyar Villamos Művek (MVM) számára a paksi atomerőmű, melynek cégneve mostantól MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Az állami Magyar Villamos Művek (MVM) tulajdonában álló paksi atomerőmű 2012. április 12-én megtartotta éves rendes közgyűlését - tette közzé honlapján az áramtermelő.

Az alapszabály módosítása nyomán a társaság cégneve Paksi Atomerőmű Zrt.-ről MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-re változott.

A közgyűlés elfogadta a társaság 2011. évi beszámolóját és üzleti jelentését 199 milliárd 800 millió forint mérlegfőösszeggel és mintegy 20,8 milliárd forint adózott eredménnyel. Ezt osztalék formájában kifizetik a tulajdonosoknak.

Az atomerőmű 2011-ben átlagosan kilowattóránként 11 forint 66 fillérért értékesítette a villamos energiát. Ez a hazai erőművek átlagát tekintve a legalacsonyabb az országban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, Kovács Pál ebbéli kinevezését követően távozott az MVM Paksi Atomerőmű felügyelőbizottságából. Helyére Koós Zoltánt, az NFM főosztályvezető-helyettesét választották meg.

A társaság a 2011. évi üzleti évének lezárásán túlmenően elfogadták az atomerőmű 2011. évi üzleti jelentését és beszámolóját, valamint a 2012. évi üzlet- és fejlesztéspolitikáját, módosították a felügyelőbizottság ügyrendjét és a társaság alapszabályát is - közölte a cég.

A négyes blokk belülről, középen a reaktorral - idén is szépen hozott a konyhára
Móricz Simon 2011.03.23. Digitális 2011. március 23. 3-as, 4-es blokk a reaktorral a Paksi Atomerőműben. 2011.03.23. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.