MVM-es gépen írhatták a Paks-támogató mérnökkamarai levelet

Az MVM-csoport egyik számítógépén írhatták a Magyar Mérnöki Kamara paksi bővítést támogató állásfoglalását - állítja a cink.hu a szöveget tartalmazó word-file rejtett adminisztrációs adataira hivatkozva.

A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) a napokban határozott állásfoglalással támogatta az Orbán-kormány paksi bővítésre kötött moszkvai megállapodásait. A Fidesz-alapító Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent, KUSS! című publicisztikája többek között a testület "szakmai" véleményére hivatkozva intette a maga sajátos módján hallgatásra az ellenzőket.

A cink.hu állítása szerint birtokukba került az állásfoglalást megfogalmazó Word-dokumentum. A fájl "Tulajdonságok" füléről közölt másolatuk szerint azt az MVMI Informatika Zrt. számítógépén írta ZP. Az állásfoglalás szövegében Zarándy Pált jelölik meg az MMK nukleáris témában nyilatkozó képviselőjeként. Az állásfoglalás az MMK internetoldalán nem Word-dokumentumként, hanem egyszerű szöveges formában érhető el.

Az MVMI a paksi beruházást tervező állami MVM-csoport tagja. Egy, a számítógépén megfogalmazott állásfoglalás legalábbis kérdésesen tekinthető független szakmai véleménynek.

A lap egy kamarai forrása szerint az anyag először került a távirati irodához, és csak utána az MMK vezető testületeihez. Megjegyzik, a kamara elnöke Barsiné Pataky Etelka egykori fideszes EP-képviselő; a kamara újságját a Heti Válasz Kiadó Kft. jegyzi.

Az MMK dokumentumai szerint Zarándy Pál a kamara elnökségének tagja, elnöki tanácsadója. Neve az MVM-csoport cégdokumentumaiban nem lelhető fel, de a számos MVM-megbízást teljesítő, egykor állami tulajdonú Pöyry Erőterv nyugalmazott vezérigazgatója. A magyar energetika elismert szakértőjeként MVM-ügyben többször publikált, például a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) lapjának 2008/5-ös számában. Eszerint akkor a MEE ellenőrző bizottságának és a Magyar Energetikai Társaság elnökségének is tagja volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.