MVH: mentek a vezetők, immár a munka a lényeg

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a munka minőségének javítása érdekében történő személycserék után a szakmai munkára koncentrál - mondta Palkovics Péter, az MVH elnöke szerdán.

Palkovics Péter szerint azokat a személyi és tárgyi feltételeket, beleértve ebbe bizonyos személycseréket is, amelyek a jövő év, illetve az elkövetkező évek hatékonyabb működéséhez feltétlenül szükségesek, minél előbb, de legkésőbb ez év november végéig biztosítani kell a hivatal számára. Az MVH elnöke kifejtette: eddig a tizenkilenc megyei kirendeltségből tizenegy esetében váltotta le a vezetőt a hivatal.

A megyei kirendeltségek új vezetőinek fele a kirendeltségen belül lépett feljebb a ranglétrán, másik fele kívülről érkezett. A leváltott vezetők nem maradnak az MVH-nál, mivel a vezetők alacsonyabb beosztásba helyezése rontaná a működés hatékonyságát.

A személycseréknek egy oka van - hangsúlyozta az elnök. Mégpedig az, hogy az MVH az eddigieknél lényegesen gazdabarátabb, hatékonyabb, gyorsabb, összességében lényegesen jobban működő hivatallá akar válni az elkövetkező időszakban - fogalmazott. Ez indokolja azokat a személyi változásokat, frissítéseket, amelyeket elkezdtek és még folyamatban vannak. Az elnök kifejtette, az MVH-t szakmai intézményként kívánja működtetni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.