MVH: igazolni kell a jogszerű földhasználatot

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a következő napokban postázza adatkérő levelét azoknak a gazdálkodóknak, akiknél a jogszerű földhasználat még igazolásra szorul a hivatal szerint - közölte Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke.

A hivatalos levélben az MVH arra kéri a gazdálkodókat, hogy igazolják, milyen jogalap szerint használják bizonyos földterületeiket, amelyekre tavaly támogatást igényeltek.

Ez a vizsgálat két csoportra terjedt ki, és azokat a fizikai blokkokat - földterületeket - érinti, amelyekre nem igényeltek teljes mértékben az egész területre támogatást, illetve a többszörös igénylésekre is vonatkozik az eljárás, amikor több gazdálkodó ugyanarra a földrészletre jelentett be támogatási igényt.

Mindkét ügycsoportnál a vizsgálatot kizárólag azokban az esetekben folytatják le, amelyekben a hiteles földhasználati nyilvántartás alapján nem volt egyértelműen megállapítható, kinek van joga a kérdéses területet hasznosítani.

Az adatkérés azokra a földterületekre természetesen nem vonatkozik, amelyek esetében a jogosultságot az adategyeztetési eljárás, vagy a helyszíni ellenőrzés során korábban már tisztázták.

Ezzel az eljárással a gazdálkodók lehetőséget kapnak arra, hogy a hiteles földhasználati nyilvántartás alapján tisztázzák a területek használatának jogosságát - közölte a sajtófőnök.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.