Ismét működik az ügyfélkapu és a magyarorszag.hu

Helyreállt a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer - Ügyfélkapu - működése, amelyben zavarok léptek fel pénteken délelőtt. Műszaki hiba miatt nem volt elérhető a www.magyarorszag.hu internetes oldal, így az ügyfélkapun keresztül ma gyakorlatilag nem lehetett ügyeket intézni.

A Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszerben "az egyik alapszoftver nem várt működéséből" adódott a hiba - az Infokommunikációs Államtitkárság tájékoztatása szerint. A problémát az az üzemeltető gyártói támogatással sikeresen elhárított. A hiba keletkezése során biztonsági probléma nem volt, adatok nem vesztek el. A műszaki hiba elhárítása után a kormányzati portál és az ügyfélkapu szolgáltatásainak működése helyreállt, és 19.57 órától az ügyfélkapu üzemszerűen működik, ezáltal biztosított a június 2-ai határnapig beadandó bevallások fogadása. 

Délelőtt óta nem volt elérhető a www.magyarorszag.hu internetes oldal, így az ügyfélkapun keresztül nem lehetett ügyeket intézni, pedig közeledik a társasági adóbevallás, a mérlegbenyújtás június 2-i határideje, és keddig kell rendelkezni az új TEÁOR-számról is. A felhasználókat péntek kora délután a honlap főoldalán arról tájékoztatták, hogy "A magyarorszag.hu szolgáltatásai műszaki hiba miatt átmenetileg nem elérhetőek. Kollegáink dolgoznak a hiba elhárításán."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.