Taxis munkalassító megmozdulás a reptérnél

Munkalassító megmozdulást tartanak a ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtérnél a taxisok. Lapunknak ennek okaként azt mondták el, hogy számukra előnytelenül változnak meg hamarosan a működés feltételei. A Főtaxi szerint viszont a hiénák vannak a háttérben.

Csütörtökön munkalassító megmozdulást tartottak a ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtérnél a taxisok. Lapunknak ennek okaként azt mondták el, hogy számukra előnytelenül változnak meg hamarosan a működés feltételei. A fővárosban szeptembertől életbe lépő egységes – a jelenlegi díjakhoz képest növekvő – fix taxitarifa miatt az általuk a Főtaxi felé az egy reptéri fuvar után fizetendő díj „leadó” megemelkedik.

Vízy András erre vonatkozó kérdésünkre annyit mondott, hogy mindez egy olyan franchise-szerződés része, amely egy cég és a taxis vállalkozás között jön létre, s amely részletek nem nyilvánosak. Ennél többet ezzel kapcsolatban nem kívánt mondani. Felvetésünkre, hogy azért pattant-e ki csütörtökön az akció, mert a sofőrök ekkor szembesültek a feltételek változásával, úgy válaszolt: hozzá egészen más információk jutottak el.

A megmozdulás oka az, hogy a taxisok elégedetlenek a Főtaxi azon marketing csapatának tevékenységével, amely a hiéna tevékenységet próbálja fékezni, a franchise-partnerek érdekében. Nagyon sok lehetséges fuvart még most is a hiénák visznek el, ezzel csökkentik a Főtaxi partnereinek bevételét. A történethez az is hozzátartozik, hogy tegnap egy tragikus esemény is élezte a feszültségeket a légikikötőnél. A Főtaxi egyik szerződött partnere ugyanis szívinfarktus következtében meghalt, amely komoly érzelmi hullámokat okozott kollégái körében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.