Munkához lát a Reformszövetség

Ügyvivői testületének döntése alapján a Reformszövetség Békesi Lászlót, Chikán Attilát, Oszkó Pétert és Lőrincz Lajost nevezte ki munkacsoportjainak élére. A szervezet február végéig juttatja el javaslatait a parlamenti pártok vezetőihez és a kormányhoz.

A Reformszövetség ügyvivői testülete december 19-én tartott ülésén döntött a szervezet javaslatait kidolgozó munkacsoportok vezetőiről. A gazdaságpolitikai munkacsoport vezetésére Békesi László egyetemi tanárt, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége gazdaságpolitikai munkabizottságának elnökét kérték fel. Erre a munkacsoportra vár a 2009-2013 között követendő gazdaságpolitika javasolt irányainak, a konvergenciaprogram jellemzőinek és az euró bevezetése érdekében megteendő lépéseknek a kidolgozása – derül ki a Reformszövetség közleményéből.

A reálgazdaság problémáival foglalkozó munkacsoportot Chikán Attila egyetemi tanár, a Corvinus Egyetem versenyképességi kutatóközpontjának igazgatója vezeti, s elsősorban a kis- és középvállalatok helyzetével, a foglalkoztatás javításával, az innovációval, valamint a logisztikával kapcsolatban fogalmaz meg ajánlásokat. Az adó-és járulékrendszer reformjával kapcsolatos javaslatokat Oszkó Péter, a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatója vezetésével dolgozzák ki, míg az önkormányzati reform munkacsoport vezetésére Lőrincz Lajos akadémikus kapott felkérést.

A Reformszövetség novemberben alakult az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia volt és jelenlegi elnökeinek részvételével. A szervezet a munkacsoportok javaslatai alapján elkészített állásfoglalását 2009. február végéig juttatja el a parlamenti pártok vezetőihez és a kormányhoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.