Műholdra is fizet a biztosító

Legtöbb lakásbiztosításban szerepel átvállalt kockázatként az "idegen jármű ütközése", ebből adódóan a biztosító fizet a földre hulló műhold okozta kárért is - közölte az Aegon Biztosító

A biztosító ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy az amerikai űrkutatási hivatal a hét elején figyelmeztetett arra, hogy egy műhold darabjai valószínűleg becsapódnak bolygónk felszínébe. A legfrissebb tájékoztatás szerint a becsapódás valószínű helye Olaszországban lesz, nem érinti Magyarországot, és péntek este, illetve szombaton hajnalban várható.

A biztosító magyarázata szerint "idegen jármű ütközése" kategóriába tartozó esetek tipikus - bár ugyancsak ritka - fajtája, ha egy kamion letarolja a ház kerítését és a szobában áll meg. A biztosítási szerződések viszont a járművek között csak a tulajdonviszony alapján tesznek különbséget, a saját járművel okozott kárra nem fizet.

A lényeg tehát az idegen jármű, és az ütközés. Amennyiben egy űrhajó darabja ütközik a házba, az is biztosítási esemény. Ha a becsapódó alkatrész robbanást és tüzet, vagy netán személyi sérülést okoz, az is része az alapbiztosításnak, akár a gázrobbanásért való helytállás. Erre viszont - általában - térítési plafont állapítanak meg a biztosítók - jegyzik meg a szakértők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.