MPVI Mobil lesz az állami mobilcég, Schmidt Pállal az élen?

Alakul az állami mobilcég, a Magyar Posta végre megindította a cégbejegyzési eljárást. Schmidt Pál lehet a cég főnöke?

Mobilcég-alapításba fogott vélhetően Magyar Posta. Bár még nem jogerős az NMHH frekvenciaárverésének végeredménye – melyen a Magyar Posta, a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Villamos Művek konzorciuma nyert öt megahertzes sávot a 900-as blokkban – a Posta máris cégalapításba fogott. A nyilvános cégadatbázis adatai szerint kérvényezték az MPVI Mobil Zrt. bejegyzését. 

A cégről egyelőre semmilyen adatot nem mutat a cégadatbázis, csupán azt, hogy van, de a tájékoztató alapján bejegyzés agy adóigazgatási eljárás alatt áll. Az, hogy megjelent az adatbázisban, azt jelentheti, hogy formálisan a céget bejegyezték, de könnyen lehet, hogy még nem kapott adószámot – mondta egy cégügyeket ismerő forrásunk.

Az alapítóra is onnan következtethetünk, hogy a cég székhelyeként a Dunavirág utca 2-6. van megjelölve, ami a Magyar Posta irodaháza. Ebből önmagában nem következik, hogy a posta a cégalapító, de a székhely, valamint a konzorciumi tagok összevetéséből valószínűsíthető. 

Igazán érdekes kérdés, hogy ki lesz a cég vezetője. A cégalakulással egyidőben az MPVI.hu domain-t is lefoglalták, a regisztráció a nic.hu adatai szerint február 16-án történt. A domain whois találata alapján a domain használója és kontaktja is Schmidt Pál. Ő egy rövid ideig a Magyar Posta vezére volt a kormányváltás után, tavaly július végén távozott a cég éléről, miután lejárt a megbízatása. Hivatalosan legalábbis a megbízatás lejártával indokolták a cserét, amikor Geszti László, a jelenlegi vezérigazgató kapott megbízást a cég vezetésére. A cég ügyeit ismerők azonban úgy vélték: Fellegi Tamás döntött Geszti kinevezéséről, akivel bizalmasabb kapcsolatot ápol, mint Schmidttel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.