Mozdonyokat és kocsikat kapott a MÁV Cargo

Mozdonyokkal és konténerszállító tehervagonokkal erősítettet új tulajdonosa a MÁV Cargót. A Rail Cargo Austria a 102,5 milliárd forintos vételáron felül eddig 8,7 milliárd forintot költött a magyar cég fejlesztésére.

Teljesítette a MÁV Cargo fejlesztésére vállalt első éves beruházási kötelezettségét az Rail Cargo Austria (RCA) - derül ki a magyar vasúti árufuvarozó közleményéből.

Az osztrák befektető azt vállalta, hogy az adásvételt követő öt évben 43,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre új szerzeményénél. A MÁV Cargo privatizációjának pénzügyi zárására a tervezettnél később, tavaly december 2-án került sor.

Az első, 2008-ra szóló 8,7 milliárd forintos befektetésből az RCA a MÁV Cargo járműparkját frissítette. Az összegből 19 vontatójárművet és 50 konténerszállító vasúti teherkocsit szereztek be.

Ezzel korszerűsödik és a környezetkímélő kombinált fuvarozás irányába fejlődik a MÁV Cargo Zrt. teherkocsiparkja. A forgalmi torlódások kiküszöböléséhez azonban további mozdonyokra lesz szükség. Beszerzésükre forrást jelenthet, hogy az osztrák tulajodnosnak 2012-ig még 34,8 milliárd forint fejlesztést kell végrehajtania.

Az első beruházás révén a MÁV Cargo a tervezetten felüli bevételi forráshoz jut, az új eszközök optimális használatára pedig, mely szintén a MÁV Cargo érdekeit szolgálja, terv készül. A fejlesztések 2009-ben folytatódnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.