Moszkvában a legdrágábbak a szállodák

Budapesten 8 százalékkal drágultak a hotelszobák, de a legtöbb nagyvárosban is 4-6 százalékos drágulást tapasztal az előző év hasonló időszakához képest az, aki most indul útnak.

Budapesten 8 százalékkal drágultak a hotelszobák, átlagosan 78,30 euróra növekedtek az év első két hónapjában – írja az Ingatlanmenedzser.hu a Hotel.info összegzésére hivatkozva. De nemcsak Magyarországon, hanem világszerte drágább szobákra számítson, aki utazni szeretne, a legtöbb nagyvárosban ugyanis 4-6 százalékkal kerül többe jelenleg egy szállás, mint tavaly ilyenkor.

Ráadásul vannak olyan események, rendezvények, amelyek tovább lökik felfelé az árakat. Varsóban például azért drágulhattak 4,38 százalékkal a szobák, mert néhány hónap múlva Lengyelországban rendezik a labdarúgó-Európa-bajnokságot. Valószínűleg ezen a szinten nem állnak meg az árak. Rio de Janeiro 20 százalékos drágulása – 188,17 eurós szobaárakkal – a karneválnak tulajdonítható. Mivel több mint egymillió vendég érkezik, szinte akármennyi pénzért ki lehet adni egy szobát.

Az euróövezetből érkező szállóvendégeknek különösen mélyen zsebbe kellett nyúlniuk, ha februárban szobát foglaltak Sydney-ben. A szállodai költségek átlagosan 19,95 százalékkal nőttek, különösen azért, mert az euró éves összehasonlításban jelentősen gyengült az ausztrál dollárhoz képest. A világ több más nagyvárosában, mint például Szingapúrban, Zürichben vagy Tokióban alapvetően szintén az euró gyengülésére vezethető vissza a szállásköltségek növekedése.

Moszkva újra a legdrágább úti cél lett az európai fővárosok között, azonban az előző évhez képest a szállásköltségek egy százalékkal, 183,42 euróra csökkentek. A 2. helyen Oslo, a norvég főváros áll 160,76 eurós szállásköltséggel.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.