Vedomosztyi: Moszkva betilthatja a nyugati autóimportot

Elképzelhető, hogy az Egyesült Államok és az EU elleni szankciók nem korlátozódnak az élelmiszer importjára, Oroszország ugyanis ipari termékekre is kiterjesztheti az importkorlátozást – közölték orosz állami tisztviselők a Vedomosztyi című lappal.

Az egyik forrás szerint amikor az USA és az EU bejelentette az Oroszország elleni szankciókat, a kormány néhány nap múlva széleskörű megtorló szankciókat javasolt, Putyin azonban állítólag azt mondta, hogy a válaszlépés korlátozódjon az élelmiszer importra - idézte a Vedomosztyit a vg.hu. Másrészt Dimitrij Medvegyev miniszterelnök már a múlt héten figyelmeztetett: Moszkva kiterjesztheti a szankciókat. A Vedomosztyi információi szerint a lehetséges lépések egyike az autóimport betiltása lehet a „barátságtalan országokból".

A lap azt írta, hogy az első félévben az Oroszországban elkelt személyautók 27 százaléka készült külföldön, míg a kishaszonjárművek és teherautók 46 százalékát importálták. Az EU-ban és az Egyesült Államokban készül modellek behozatalának leállítása átrendezheti a piacot, és azok a márkák járhatnak jól, amelyek már komoly gyártókapacitást építettek ki az országban. Sok nagy gyártó már jó ideje létrehozta a maga orosz vegyes vállalatát, így inkább az okozna számukra nehézségét, ha az alkatrészimport tilalmát is bevezetik. Akkor ugyanis ezek a vegyesvállalati tulajdonban lévő gyárak is nehéz helyzetbe kerülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.