Most az olcsó importtej ellen küzd Budai

A volt elszámoltatási kormánybiztos ezúttal a nagy áruházláncok képviselőivel tárgyalt, akik Budai szerint megígérték neki, hogy a polcaikon nem lesz több olcsó import UHT-tej és trappista.

A legutóbbi egyeztetést követően a nagy áruházláncok képviselőivel is tárgyalt Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, akik ígéretet tettek arra, hogy az import UHT tejet és a külföldről érkező trappista sajtot leveszik a polcaikról.

Erről az államtitkár számolt be a magyarországi tejtermelők és tejfeldolgozók képviselőivel történt találkozón.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a parlament elé terjesztett, a beszállítói törvény módosításában új szabályként jelenik meg a diszkriminatív árazás tilalma.

Ennek köszönhetően kiküszöbölhető például, hogy azonos termékek esetén más-más árrést alkalmazzanak a magyar, illetve a külföldi árunál. A törvénymódosítás tervezett hatályba lépésének időpontja július elseje.

A törvénymódosítással a Fidesz azt a gyakorlatot szüntetné meg, amikor a nagy áruházláncok egy-egy nagyobb, főleg a kinti túltermelés miatt felhalmozódott UHT-készletet vásárolnak meg, majd vevőcsalogató termékként itt gyakran árrés nélkül vagy minimális haszonnal értékesítik.

Az államtitkár leszögezte, hogy a továbbiakban is szorgalmazza a tejpiaci szereplőkkel való rendszeres megbeszéléseket. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb szempont a hazai piac védelme. Budai Gyula még ezen a héten a nagy áruházláncok képviselőivel is tárgyal ugyanebben a témában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.