Most a GE-vel kötött együttműködési megállapodást a kormány

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött hétfőn Budapesten a magyar kormány és a General Electric (GE) Hungary Kft.

Az aláírási ünnepségen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány prioritásnak tekinti az innovációt és a kutatás-fejlesztést, hogy a magyarországi kis- és középvállalatok bekerüljenek a globális innovációs hálóba. "A kormány stratégiai szövetségi körében az első helyen mindenképpen a GE található, hiszen több mint két évtizede partnerünk."

Nagyon fontos, hogy a GE következő növekedési projektjeihez minél több magyar beszállítót nyerjen meg. "Mi az Eximbankon keresztül mindenfajta pénzügyi forrást biztosítunk ehhez. Mi ott vagyunk mögötte" - hangsúlyozta a miniszter.

Hutter Iván, a GE Fényforrás Üzletágának regionális általános igazgatója úgy fogalmazott: a GE meggyőződése, hogy a közös sikerek kulcsa az innováció. Az új stratégiai megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy az átalakuló világgazdaságban Magyarország és a GE új alapokra helyezze kapcsolatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.