Mosodába fektet a Wallis vezére

Két éven belül húsz önkiszolgáló mosodát alapítana a Veres Tibor Wallis-vezér uniós pénzeket befektető társasága által alapított Bubbles Zrt.
2015-ig húsz új önkiszolgáló mosoda megnyitását tervezi Budapesten és vidéki nagyvárosokban a Bubbles International Zrt. Az ország első, non-stop mosodahálózatába 560 millió forintot fektetett a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. - közölte a társaság. A hosszú távú tervek között térségi terjeszkedés és a franchise-üzemeltetés beindítása is szerepel.

Megyeri Gábor, a Bubbles International vezetője arra számít, hogy a magyar háztartások is gyorsan felismerik az amerikai filmekből ismert utcai mosodák előnyeit. Megyeri Gábor 2012-ben nyitotta meg az első, kísérleti jellegű Bubbles mosodát Budapesten. A kedvező vásárlói visszajelzések, valamint az idő előtti megtérülés miatt gyorsan megfogalmazódott benne: érdemes országos hálózatot fejleszteni.

A Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő a közlemény szerint fantáziát és üzleti lehetőséget lát az "önkiszolgáló design mosodahálózat", a közösségi mosodakultúra elterjesztésében. A cég az Európai Unió Új Széchenyi Kockázati Tőke Programok keretében 560 millió forintot fektet be összesen húsz, Budapesti és vidéki bolt megnyitásába 2015-ig.

Eddig négy új helyszínnel kötött szerződést a Bubbles. Így hamarosan hódolhatnak a közösségi mosásnak Óbuda, Kispest, Józsefváros és Ferencváros lakói. Az ügyvezető még idén boltnyitást tervez egy vidéki nagyvárosban is. A győri bejegyzésű cég elsődleges célpontja saját székhelye. Az idei évre egy további budapesti mosoda megnyitását is tervezik.

Megyeri Gábor az eddigi tapasztalatok alapján bizakodó. Úgy látja, itthon is fogékonyak az emberek a szolgáltatásra, hamar felismerik az előnyöket és visszatérő vendégekké válnak. Adataik szerint átlag 900 mosást indítanak egy hónapban, és gyakori, hogy egy gép huszonkétszer is megy egy nap. A vásárlók 80-90 százaléka magyar. Az üzletekben lévő berendezések és mosópor révén szállodai minőségű mosást ígérnek.

Vitán Gábor, a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója elmondta: „több mint húsz éve foglalkozunk nagy értékű befektetésekkel, így tudjuk, mit keresünk egy vállalatban: innovatív megoldásokat, jelentős piaci növekedési lehetőséget és magas szintű hozzáértést."

A cégadatok szerint a 2009-ben alapított, először Invescomnak, majd Perionnak nevezett Venturio tulajdonosa Veres Tibor Wallis-vezér. A közvetlen tulajdonlás ismereteink szerint nemrég közvetetté vált. A Ventunio mellett működik a piacon egy Perion nevű, szintén a Wallis-csoporthoz tartozó tőkebefektető társaság is, amely korábban tulajdonolta a Venturiót.

A Bubblest 2013-ban alapította a Venturio, amely 2012-ben hárommilliárd forint uniós forrást nyert az Új Széchenyi Terv Kockázati Tőke Programok Közös Növekedési Alap Alprogram keretében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.