Montenegróban emel tőkét az OTP

Az OTP Nyrt. 35 millió eurós tőkeemelést hagyott jóvá csütörtökön a montenegrói leánybankja, a CKB részére - közölte a pénzintézet a BÉT honlapján.Ezzel a pénzintézet jegyzett tőkéje 96,88 millió euróra emelkedik.

Az anyavállalat tavaly decemberben már bejelentett egy tőkeemelést, akkor 15 millió euróval emelték a jegyzett tőkét.A montenegrói leánybank igazgatósága a bank vezetésével Török Inabatot bízta meg. Elődje, Bobvos György 2009 tavaszától vezette az OTP leánybankját.

Az idén májusban a Beta hírügynökség a montenegrói sajtóra hivatkozva azt írta, hogy a montenegrói jegybank a CKB magyar vezérigazgatójának leváltását kérte. A Dan című podgoricai lap akkori jelentése szerint a montenegrói központi bank, miután ellenőrizte a CKB működését, kérte annak vezetésétől a bank feltőkésítését és a hitelezés újraindítását, de ez "nem vezetett eredményre", ezután kérték a vezérigazgató felmentését és intézkedéseket a bank tőkéjének "helyreállítása" érdekében.

A montenegrói bank tavaly éves szinten 0,4 milliárd forint nyereséget realizált a 0,8 milliárd forintos negyedik negyedévi veszteséget követően. Az idei év első negyedévében a bank 6,6 milliárd forintos veszteséget realizált a portfólió további jelentős romlása miatt.

Az OTP Bank 2006. december 18-án utalta át a montenegrói Crnogorska komercijalna banka (CKB) AD végleges, 104 millió eurós vételárát. A CKB 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szerződést 2006. augusztus 29-én írta alá az OTP.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.