Mol-részvényekre cserélhető kötvények a piacon

A cseh energetikai óriás, a CEZ – amely a Mol Nyrt. 7,3 százalékos tulajdonosa – ma bejelentette, hogy 450 millió euró értékben, 2017-ben lejáró, a társaság tulajdonában lévő Mol-részvényekre cserélhető kötvényt bocsát ki.

A kibocsátási tájékoztató alapján az értékpapírokat a CEZ 100 százalékos leányvállalata, a CEZ MH B.V. bocsátja ki - írja a Portfolio.hu -, a kötelezettségekre pedig a CEZ garanciát vállal.

A kötvényeket 100 000 eurós névértéken bocsátják ki, futamidejük 3,5 év, az éves kupon pedig várhatóan 0-0,5 százalék között lesz. A kötvénytulajdonosok 2017. január 25. és július 21. között válthatják át értékpapírjaikat Mol-részvényekre.

Az átváltási prémium a tájékoztató szerint 30-35 százalékkal lesz majd magasabb a Mol-papírok kibocsátáskori, forgalommal súlyozott tőzsdei átlagáránál.

A kibocsátónak opciója lesz arra, hogy 2017. február 24-én vagy azt követően a kötvényeket névértéken visszahívja (megfizetve a felhalmozott, meg nem térített kamatokat), amennyiben a lejáratkor átváltásra kerülő részvények összértéke meghaladja a kötvények össznévértékének 130 százalékát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.