Mol: INA-ügyben nincs előrelépés

A Mol szerint nem sikerült előrehaladást elérni a horvát kormánnyal folytatott pénteki tárgyalásokon az INA horvát energiaügyi csoport jövőjéről. A horvát kormány és a Mol képviselői közötti ötödik tárgyalási fordulót követően kiadott közleményben a magyar olajtársaság hangsúlyozta, hogy válasz nélkül maradtak azok a kérdések, amelyek miatt Zágrábba utaztak, de továbbra is nyitottak a tárgyalások folytatására.

"A Mol tárgyalási delegációja ismét jóhiszeműen érkezett Zágrábba, hogy a horvát kormány képviselőivel közösen válaszokat találjon számos fontos kérdésre" - állt a Mol közleményében. Megjegyzik azt is: sajnos Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter nem közölte a horvát kormány álláspontját az INA FB vállalatirányítási javaslatáról, ahogy azt sem erősítette meg, hogy a horvát kormány valóban előfeltételnek tartja azt, hogy a Mol nem-konszolidáltan tüntesse fel az INA-t pénzügyi jelentéseiben.

Sajnálatos az is a Mol szerint, hogy ismét nem sikerült üzleti ügyekről tárgyalni, és hogy a miniszter korábbi, a szabályozási környezet megváltoztatásáról szóló ígéreteivel kapcsolatban sem tett javaslatot.

"Mivel e felsorolt ügyek kiemelten fontosak az INA további fejlődéséhez, úgy érezzük, hogy ma nem jutottunk előrébb" - áll a közleményben.

A Mol hangsúlyozta azt is, hogy az INA közgyűlése egy hónappal ezelőtt teljes támogatásáról biztosította a vállalat vezetését és stratégiáját. Ennek szellemében a Mol továbbra is az INA fejlesztését támogatja, hogy a horvát vállalat még sikeresebbé tudjon válni. A Mol továbbra is nyitott a tárgyalások folytatására - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.