Mobilnet lesz a TV2 új megasztárja

Napok óta látható egy fura hirdetés a TV2-n, most kiderült, hogy mobilnetet reklámoznak, méghozzá sajátot. A Vodafone lesz a szolgáltató, a kereskedelmi csatorna pedig állítólag a Tesco.

Mobilinternet-szolgáltatást kínál majd saját néven a TV2, a Vodafone-nal kötött szerződés alapján - erősítették meg a HWSW.HU-nak a mobilszolgáltatónál. A konstrukció nem új: több alternatív internet-szolgáltató is árul mobilinet-szolgáltatást saját márkanéven, ez az úgynevezett co-branded konstrukció. Ilyen konstrukciókban a Vodafone is több partnerrel jelen van.

Pontosabban, annyit lehet tudni a TV2 és a Vodafone együttműködéséről, hogy nem csupán a Vodafone jelenleg érvényes mobilnet csomagjainak átvételéről és saját márkás árusításáról van szó, hanem eddig nem elérhető konstrukciók is elérhetők lesznek. Sőt, a hírek szerint az értékesítés olyannyira különálló lesz, hogy a szolgáltatónál meg sem lehet vásárolni majd. A kereskedelmi hálózat igen széles lesz, az Index szerint a Tesco lesz a fő partner. A Tesco több országban üzemeltet virtuális mobilszolgáltatót, ez azonban nem az lesz, csak marketing-együttműködés.

Milyen szolgáltatásokat kínálhatnak az új konstrukcióban? Erről csak találgatások vannak, de iparági szakértők szerint elsősorban a prepaid, azaz a feltöltőkártyás vonalon kell új ajánlatokat hoznia annak, aki sikerrel akarja a lábát megvetni az egyébként dinamikusan növekvő magyar mobilnet-piacon. Magyarországon például még nem elterjedtek a napi- vagy heti konstrukciók. Más szakértőink azt mondják, hogy a tartalomszolgáltatások révén is jó lehet az új márka, annál is inkább, mert a TV2 eddig is jó volt az okostelefonokra fejlesztett mobilTV alkalmazásokban.

Az együttműködés jó lehet a Vodafone-nak, amely jelentős mennyiségű TV-s reklámfelületet kap, s így erősítheti a róla kialakult képet, miszerint ők az elsődleges mobilnetes vállalat. Igaz, erre törekszik mindhárom mobilcég: a Telenor nemes egyszerűséggel "Magyarország kedvenc mobilszolgáltatója" kíván lenni, a T-Mobile anyavállalata a Magyar Telekom pedig a múlt héten fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, mert a Vodafone azzal reklámozza szolgáltatásait, hogy az övék a leggyorsabb mobilnet.

Vagyis, mindenképpen jól jön a tévés támogatás. Az igazsághoz hozzátartozik: a Vodafone valóban első volt a 21 megabites HSPA-hálózat indításában, s bár folyamatos a verseny, valóban sok új fejlesztést vezettek be, mióta kicserélték 3G hálózatukat, s a kínai Huawei a partnerük. A mobilnetes piacon a második helyen vannak, nemrég előzték be a Telenort.

A szolgáltatásból befolyó bevételeken e konstrukcióban hárman osztoznak: a TV2, a Vodafone és a kereskedelmi partner is megkapja a maga részét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.