Mobil lesz a kártyaelfogadás

Főleg a házhoz szállításnál zavarja vevőinket, hogy csak készpénzzel lehet fizetni. A kollégáink pedig nem érzik eléggé biztonságban magukat, ha sok pénz gyűlik fel náluk – mondta Viola Violetta, a nevét viselő virágüzlet tulajdonosa, miért jön jól nekik az új fejlesztés, amely lehetővé teszi a mobil bankkártyás fizetést. Ez a megoldás olyan kiskereskedőknek és a futárszolgálatoknak is lehetővé teszi a kártyaelfogadást, ahol eddig a megfelelő készülékek vagy a költségek miatt nem álltak rá a huszonegyedik századi útra.

Nem nyomja majd a zsebét
Nem nyomja majd a zsebét
Mediaworks

A ma megszokott kártyaelfogadó berendezések a motoros futároknak már kényelmetlenül nagyok, s vagy folyamatos áramkapcsolatra, vagy igen gyakori töltésre van szükség a használatukhoz. Nemkülönben egy olyan mobilnet-előfizetésre, amely csak ebben a terminálban használatos. A POS terminálok vezető gyártója, a francia Ingenico, a Vodafone mobilszolgáltató és az OTP mint kártyaelfogadó most egy szolgáltatás keretében teszi lehetővé a kártyaelfogadást akár a legkisebb vállalkozásoknak is.

A mobiltelefonhoz hasonló kis kártyaolvasó bluetooth-kapcsolattal csatlakozik egy okostelefonhoz, s a telefon alkalmazásán keresztül lehet megadni a fizetendő összeget. Ezt követően egy pár pillanat a kártyás fizetés, amelyről Szabó Gábor, az Ingenico hazai vezetője elmondta, teljesít minden biztonsági követelményt. – A kártyás fizetés az országos mobilnethálózatnak köszönhetően olyan területeken is megjelenhet, ahol eddig nem volt elérhető – mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A szolgáltatásnak fix díja van, amely akár jutalékmentes is lehet.Nem nyomja majd a zsebét

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.